Açıklama
Türk çayı, Türkiye’de en yaygın olarak tüketilen geleneksel bir içecektir. Türk çayı da diğer çaylar gibi çay bitkisinin (Camellia sinensis) yapraklarından elde edilir. Türk çayı, genellikle çayın yanında simit, çörek veya diğer atıştırmalıklarla birlikte tüketilir. Ayrıca, Türk mutfağının önemli bir parçasıdır ve Türk kültüründe paylaşım, misafirperverlik ve keyifli sohbetlerle ilişkilendirilir.
İdeal Hazırlama Şartları
Türk çayı diğer çaylardan farklı olarak genellikle iki ayrı bölümden oluşan bir çaydanlıkta demlenir. Altta suyun kaynadığı ve üstte çayın demlendiği bölüm mevcuttur. Genellikle bakır veya paslanmaz çelikten yapılır.
Demlik başına 3 yemek kaşığı çay (15 gr), 650ml taze ve filtrelenmiş 90°C’lik su, 15-20 dakika demleme süresi
İçindekiler
Siyah çay, doğal bergamot aroması
Kafein İçeriği
Kutu içerisindeki çay miktarı: 1000 gr
Raf ömrü: 2 yıl
Menşei Ülke: Türkiye
Ek bilgi
Gramaj |
---|