Açıklama
Lao Cha Tou (Eski Çay kafaları veya Ejderha Kafaları) çayı Yunnan bölgesinden 2016 yılı mahsullerinden yapılmış eski bir Shu Pu-erh çayıdır. Pu-erh çaylarının en temel özelliklerinden birisi bu çayların yıllanmış olmasıdır. Yıllandıkça tat ve aroma daha lezzetli hale gelir.
Lao Cha Tou’nun aroması ve tadı klasik siyah Pu-erh’e çok benzer, ancak iki kat daha fazladır. Zengin, kadifemsi ve belirgin bir fındıksı tada sahip, yumuşak, killi, odunsu ve cevizli bir aroma ile karakterize edilir.
İdeal Hazırlama Şartları
Taze, filtrelenmiş suyu kaynatın (95-98 °C).Çaydanlığınızı kaynar suyla önceden ısıtın, ardından bu suyu fincanlarınıza dökün. Bir tatlı kaşığı Lao Cha Tou çayını çaydanlığa yerleştirin ve doğrudan çay yaprakları üzerine 250ml sıcak su dökün. Çay yapraklarının 3-5 dakika demlenmesine izin verin. 5 dakika sonra fincanınızın üzerine bir süzgeç yerleştirin. Çayı, yaprakların süzgeç tarafından tutulacağı şekilde dökün. Lao Cha Tou çayınızı keyifle içebilirsiniz.
Not: Bu çayı en az 7-8 defa ve kısa aralıklarla demleyebilirsiniz. İlk demlemeden sonra çay yapraklarını su içerisinden alıp başka bir kaba aktararak muhafaza edebilirsiniz. Çay yaprakları demlenmeye devam edecek şekilde çaydanlıkta kalmamalıdır.
İçindekiler
Shu Pu-erh çayı
Kafein İçeriği
Kutu içerisindeki çay miktarı: 75 gr
Menşei Ülke: Menghai, Yunnan, Çin
Ek bilgi
Gramaj |
---|