Açıklama
Ku Ding Cha veya Kuding çayı binlerce yıldır geleneksel Çin tıbbında kullanılan şifalı bir çaydır. ‘Ku’ kelimesi acı anlamına gelir ve ‘Ding’ başak şeklindeki Çince karakter anlamına gelir. Bu çay, Çin’de yetişen yaprak dökmeyen Ilex Kudingcha bitkisinden elde edilir. Uzun dar yapraklar, belirgin uzun çubuk/sivri biçimli şekiller oluşturacak şekilde bir araya getirilir. Bir diğer ayırt edici özelliği, adından da anlaşılacağı gibi, acı tadıdır. Acı tadın ardından hafif tatlı bir tat gelir.
İdeal Hazırlama Şartları
Fincan başına 1 adet Ku Ding çubuğu, 250ml taze ve filtrelenmiş 90°C’lik su, 1 dakika demleme süresi. Daha acı bir tat almak için 3 dk boyunca demlenebilir. En az 2-3 kez demlenebilir.
İçindekiler
Ku Ding çayı
Kafein İçeriği
Kutu içerisindeki çay miktarı: 75 gr
Raf ömrü: 2 yıl
Menşei Ülke: Çin
Ek bilgi
Gramaj |
---|