Açıklama
Çiçek açan çay (blooming tea), aynı zamanda çiçek açan çay topu olarak da bilinir, geleneksel bir Çin çayıdır. Benzersiz ve görsel olarak büyüleyici bir çay türüdür. Bu çay, özenle sarılmış kurutulmuş yasemin çiçeklerinin etrafına yeşil çay yaprakları elle sarılarak bağlanmasıyla yapılır. Çay, sıcak suya konulduğunda yapraklar ve çiçekler suyun içinde açılır, bu da cam çaydanlık veya fincan içinde eşsiz ve sanatsal bir görüntüye dönüşür. Çiçek açan çay hafif ve tatlı bir lezzete sahiptir. Çiçek açan çay, genellikle şeffaf veya cam çaydanlık içinde sunulur, böylece çayın görsel estetiği tam olarak görülebilir.
İdeal Hazırlama Şartları
Demlik başına 1 adet çiçek açan çay topu, 500ml taze ve filtrelenmiş 80-85°C’lik su, 5-10 dakika demleme süresi
Çiçek açan çayı en az 8-10cm derinliğinde şeffaf bir cam çaydanlık veya büyük bir cam kupaya yerleştirin. Ayrı bir çaydanlıkta suyu kaynatın. Çiçek açan çayın üzerine suyu dökün. Çay çiçeği tamamen açılana kadar demleyin. İstenirse tatlandırıcı ile lezzetlendirilebilir. Sıcak veya buzla servis yaparak tadını çıkartabilirsiniz. Her çay çiçeği 2-3 defaya kadar demlenebilir. Çay çiçekleri, ilave demleme için kapalı bir kapta buzdolabında 48 saate kadar saklanabilir (saklamadan önce suyu boşaltın).
İçindekiler
Yasemin çiçekli yeşil çay topu
Kafein İçeriği
Kutu içerisindeki çay miktarı: 75 gr
Raf ömrü: 2 yıl
Menşei Ülke: Çin